Prostitutie – naar een andere samenleving

Campagne gericht op kopers

Campagne gericht op kopers

Deze lezing gaat in op het thema prostitutie – de problemen in de sector, de voorstellen tot oplossingen en de verschillende visies. Er is veel aandacht voor de huidige toestand: wat is de realiteit voor prostituees in Nederland, België, Zweden, de Verenigde Staten…

Wat vinden prostituees zelf

Wat vinden prostituees zelf

De verschillende visies voor de problemen op te lossen worden geanalyseerd en voorzien van cijfers – wat heeft in de praktijk gewerkt en wat niet. Maar ook de individuele meningen van prostituees, beleidsmakers en feministes komen aan bod.

We kijken hier naar heel wat verschillende aspecten: de mensen in en rond prostitutie, de klanten, de samenleving en de stereotypen.

Last but not least creëren we veel ruimte voor discussie, wat voor een controversieel thema als dit zeker noodzakelijk is.

Docente Evie Embrechts doet al jarenlang onderzoek naar dit thema en heeft al heel wat artikels, interviews en lezingen hierover gegeven. Haar laatste artikel voor Goedele Magazine (i.s.m. de Nederlandstalige Vrouwenraad) kan je hier lezen, en een gedetailleerde kijk op de Nederlandse en Zweedse modellen is te vinden op DeWereldMorgen.be.

Deze lezing kan gegeven worden in het Engels of het Nederlands. Wij zijn te contacteren op info@feministischevorming.be.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>